Neem je slaappatroon onder de loep in de maand van de slaapOktober staat in het teken van een gezonde nachtrust. Hoog tijd om je slaapgewoonten deze maand eens extra onder handen te nemen.

Ritme, rust en beddengoed spelen een belangrijke rol om jouw uren slaap ten volle te benutten. Gelukkig kan je een goede slaapgewoonte aanleren. Wij sommen graag enkele nadelige slaapgewoonten op en bieden de geschikte oplossing.

Nadelige gewoonten voor bedtijd

Blauw licht heeft een opwekkende werking voor je brein waardoor dit het natuurlijk slaaphormoon melatonine kan verstoren. Geef het verstoren van je slaap geen kans en laat je telefoon, tv of tablet een uur voor je naar bed gaat achterwege.

Net voor het slapen nog wat snacken is fijn, maar het zorgt voor een volle maag. Het lichaam blijft hierdoor in gang voor de verwerking van bijvoorbeeld dat kommetje chips, waardoor ook de lichaamstemperatuur stijgt. Door in de avond te letten op hoeveel je eet zal je doorheen de nacht langer kunnen doorslapen en minder last hebben van onderbroken rust.

Goede gewoonten die de nachtrust bevorderen

Bevorder je vast slaappatroon door ervoor te zorgen dat de slaapkamer overdag voldoende verluchting krijgt. Plan regelmaat in door systematisch op hetzelfde tijdstip te gaan slapen en op te staan. Zo zal je niet alleen sneller inslapen maar ook beter doorslapen.

Tot slot is geschikt beddengoed en de juiste matras dé sleutel tot een goede nachtrust. Kies resoluut voor materiaal dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Bekijk hier onze nieuwe najaarscollectie met zachte materialen en speelse prints.

Wil jij graag een goede nachtrust evenaren?

Sleepconsult in Hasselt is al 45 jaar gespecialiseerd in ergonomisch slaapcomfort. Wij bieden boxsprings, matrassen en bedtextiel aan met superieur comfort. Want uw slaap telt.

Bekijk ons beddengoed

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Bezoek de toonzaal van Sleepconsult en ontdek de goede prijs/kwaliteitverhouding van ons enorme aanbod!

contacteer ons

In de kijker

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail