Verleng de Levensduur van je Matras met het Juiste Onderhoud


Verleng de levensduur van je matras en geniet langer van een comfortabele nachtrust met het juiste onderhoud. Bij Sleepconsult begrijpen we het belang van een goed onderhouden matras en bieden we professioneel advies om ervoor te zorgen dat je matras in optimale staat blijft. Hier zijn enkele tips om de levensduur van je matras te verlengen en ervoor te zorgen dat je elke nacht heerlijk kunt slapen.

Reinig je matras regelmatig

Een schone matras is essentieel voor een goede hygiƫne en om de levensduur te verlengen. Stof, huidschilfers en huisstofmijten kunnen zich ophopen in je matras en allergische reacties veroorzaken. Gebruik een stofzuiger met een bekledingsborstel om je matras regelmatig schoon te maken. Vergeet niet beide zijden van de matras te reinigen.

Gebruik een matrasbeschermer

Een matrasbeschermer is een slimme investering om je matras te beschermen tegen vlekken en slijtage. Kies voor een waterdichte matrasbeschermer om je matras te beschermen. Daarnaast kan een matrasbeschermer ook helpen om de levensduur van je matras te verlengen door de druk op je matras gelijkmatig te verdelen.


Draai je matras regelmatig om

Door je matras regelmatig om te draaien, worden kuilen en deuken voorkomen en kan de matras gelijkmatig slijten. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor de specifieke draaifrequentie van jouw matras. Het draaien van je matras kan ook bijdragen aan een betere ondersteuning en comfort tijdens het slapen.

Ventileer je matras regelmatig

Door je matras regelmatig te laten luchten, wordt vocht afgevoerd en wordt de groei van schimmel en huisstofmijten tegengegaan. Haal het beddengoed regelmatig weg en laat je matras een paar uur ademen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door je matras rechtop tegen een muur te plaatsen.

Vervang je matras op tijd

Hoewel het belangrijk is om je matras goed te onderhouden, is het ook essentieel om te weten wanneer het tijd is om je matras te vervangen. Gemiddeld gaat een matras ongeveer 8 tot 10 jaar mee, afhankelijk van het type matras en het gebruik. Als je merkt dat je matras zijn vorm verliest, kuilen of veren voelt, kan het tijd zijn om een nieuwe matras aan te schaffen.


Met deze tips en professioneel advies van Sleepconsult kun je de levensduur van je matras verlengen en blijven genieten van een goede nachtrust. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze matrassen en slaapsystemen. We helpen je graag de beste oplossing te vinden die past bij jouw slaapprofiel en lichamelijke behoeften.

Heeft u andere vragen of wilt u meer informatie over onze producten en diensten? Neem dan gerust contact met ons op via info@sleepconsult.be of bel ons op +32 11 25 29 29. We zijn ook bereikbaar via het contactformulier op onze website. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van het juiste slaapadvies.

 

Contact | Sleepconsult

Sleepconsult in Hasselt (Kuringen) is een familiebedrijf en sinds 1976 gespecialiseerd in ergonomisch slaapcomfort.

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Bezoek de toonzaal van Sleepconsult en ontdek de goede prijs/kwaliteitverhouding van ons enorme aanbod!

contacteer ons

In de kijker

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail