Slaapstoornissen bij Ouderen: 7 tips voor een Betere Nachtrust


Ontdek hoe ouderen kunnen genieten van een betere nachtrust met deze handige tips van Sleepconsult

Als we ouder worden, kunnen slaapstoornissen een veelvoorkomend probleem worden. Een goede nachtrust is echter essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn. Daarom heeft Sleepconsult, uw specialist in ergonomisch slaapcomfort in Hasselt, 7 tips samengesteld om ouderen te helpen genieten van een betere nachtrust.

1. Creëer een rustgevende slaapomgeving

Een rustgevende slaapomgeving is van cruciaal belang voor een goede nachtrust. Zorg ervoor dat uw slaapkamer een kalme en ontspannen sfeer heeft. Vermijd fel licht en zorg voor voldoende verduistering. Daarnaast is het belangrijk om een comfortabel bed, matras en bedtextiel te hebben dat past bij uw slaapprofiel en lichamelijke behoeften. Bij Sleepconsult kunt u professioneel advies op maat krijgen en een breed assortiment aan ergonomische slaapsystemen ontdekken.

2. Houd een slaaproutine aan

Probeer een regelmatig slaapschema aan te houden, zelfs in het weekend. Door elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan, kan uw lichaam wennen aan een vast ritme. Dit kan helpen om uw interne klok in balans te houden en uw slaapkwaliteit te verbeteren.

3. Beperk cafeïne en alcohol

Cafeïne en alcohol kunnen een negatieve invloed hebben op uw slaap. Beperk uw inname van deze stoffen, vooral 's avonds. Cafeïne kan ervoor zorgen dat u langer wakker blijft, terwijl alcohol uw slaappatronen kan verstoren. Drink in plaats daarvan een warme kruidenthee of water om u te helpen ontspannen voor het slapengaan.

4. Beweeg regelmatig

Regelmatige lichaamsbeweging kan uw slaap verbeteren. Probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen, zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Vermijd echter intensieve lichaamsbeweging vlak voor het slapengaan, omdat dit uw energieniveau kan verhogen en het moeilijker kan maken om in slaap te vallen.

5. Verminder stress en zorgen

Stress en zorgen kunnen een negatieve invloed hebben op uw slaap. Probeer technieken zoals meditatie, diepe ademhalingsoefeningen of het bijhouden van een dagboek om uw stressniveaus te verminderen. Neem de tijd om te ontspannen voor het slapengaan en laat uw gedachten los.

6. Creëer een comfortabele temperatuur en geluidsomgeving

Een comfortabele temperatuur en geluidsomgeving kunnen bijdragen aan een goede nachtrust. Zorg ervoor dat uw slaapkamer koel genoeg is en gebruik indien nodig een ventilator of airconditioning. Gebruik oordopjes of een rustgevende geluidsmachine om storende geluiden te maskeren.

7. Raadpleeg een slaapexpert

Als u regelmatig last heeft van slaapstoornissen, is het verstandig om een slaapexpert te raadplegen. Bij Sleepconsult hebben we meer dan 45 jaar ervaring in ergonomisch slaapcomfort en kunnen we u professioneel advies op maat geven. Ons team van experts helpt u graag bij het vinden van de beste oplossing voor uw slaapprofiel en lichamelijke behoeften.

Voor meer informatie en professioneel slaapadvies op maat kunt u contact opnemen met Sleepconsult:

  • Adres: Kuringersteenweg 496, 3511 Hasselt (Kuringen)
  • Telefoonnummer: +32 11 25 29 29
  • E-mailadres: info@sleepconsult.be
  • Website: www.sleepconsultshop.be
 

Contact | Sleepconsult

Sleepconsult in Hasselt (Kuringen) is een familiebedrijf en sinds 1976 gespecialiseerd in ergonomisch slaapcomfort.

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Bezoek de toonzaal van Sleepconsult en ontdek de goede prijs/kwaliteitverhouding van ons enorme aanbod!

contacteer ons

In de kijker

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail